Thuispagina Producten Downloads Nieuws Bestelling Ondersteuning

Budgets - iCash v6 Handleiding | Persoonlijk Financieel

Budgets - iCash v6 Handleiding

Persoonlijk Financieel

Compatible with MS Windows Compatible with MacOS

12.- Budgets

Een budget is een schatting hoeveel geld je in de nabije toekomst denkt uit te geven of te verdienen. Waarschijnlijk is het zelfs zo dat je op de een of andere manier van budgetten gebruik maakt, want elke keer dat je uitzoekt hoeveel geld je aan het einde van de maand nog hebt na het betalen van je rekeningen, maak je feitelijk al een budget. Je kunt budgetten gebruiken om toekomstige inkomsten en uitgaven te begroten en daarmee "Wat als?" scenario's mee te maken. Na verloop van tijd kun je rapporten maken waarbij je feitelijke inkomsten en uitgaven kunt vergelijken met je budget. Het is verstandig budgetten te maken voor het nemen van belangrijke beslissingen. Om er voor te zorgen dat je financiële doelstellingen kunnen worden bereikt, maak je eerst een budget en voer je alle cijfers in zodat je deze zo vaak als nodig kunt bewerken en bijstellen.

Normaliter wordt een budget opgesteld voor een bepaalde periode. Op het einde van die periode kun je je daadwerkelijke inkomsten en uitgaven vergelijken met je voorspelde budgetcijfers. Dit kan je een goed handvat geven voor het bepalen van je economische gezondheid. Om een budget aan te maken ga naar het Budgets paneel. Klik op het budget rolmenu en selecteer 'Nieuw budget'. Vul de naam in voor het budget.

Screenshot

De rekeninglijst wordt automatisch gevuld met je huidige rekeningen, hiërarchisch gesorteerd en gegroepeerd op types (inkomsten en uitgaven) en categorieën. Je kunt elke entry afzonderlijk aanpassen door het bedrag en de interval te veranderen, en deze te activeren of te deactiveren.

Onder de rekeningenlijst bevindt zich de samenvattings informatie. Het toont inkomsten- en uitgaventotalen, samen met Totalen voor elke tijdsperiode. Deze samenvatting wordt automatisch vernieuwd als er een wijziging in de rekeningenlijst wordt aangebracht. Het deactiveren van een entry zal het bijbehorende bedrag uit de samenvatting verwijderen. Dat stelt je in staat tijdelijk entries uit te schakelen en 'Wat als?' scenario's te maken.

Screenshot

Een budget kan ook worden gevuld met de resultaten van een geautomatiseerde schatting door gebruik te maken van je daadwerkelijke transacties tijdens een tijdsperiode. Klik eenvoudigweg op het weergave driehoekje om het berekeningsvenster zichtbaar te maken. Middels een aantal instellingen kun je bepalen hoe de berekeningen moeten worden gemaakt, welke rekeningen moeten worden gebruikt, en welke transacties moeten worden inbegrepen. Je kunt kiezen om:

New paragraph De totale of gemiddelde inkomsten/uitgaven van een bepaalde set rekeningen te berekenen
New paragraph Alle rekeningen of een selectie van rekeningen van een bepaald type of categorie te selecteren
New paragraph De resultaten met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen
New paragraph Bestaande berekeningen te behouden en eerdere waardes niet te overschrijven
New paragraph De tijdsperiode selecteren

Zodra je klaar bent klik je op de 'Bereken' knop.
 Rate This Page!
Stan Busk Stan Busk
March 22, 2020
Recent questions from our iCash users
  The Bank accounts are missing from the list NEW Screenshot
  I created all my transactions with the wrong year UPDATED Screenshot
  iCash on MacOS 10.15
  How to transfer iCash account data to a new computer Screenshot
  A column has disappeared in the Account Manager Screenshot
  How can I update an asset value
  iCash file size grew up over 120 Mb Screenshot
  Importing Bank statements into iCash
  Cambiar de macOS a Windows
  Desactualizado 32 bits a 64 bits
  Importing accounting data from Quicken
  Error cargando iCash
  Creating submaps
  Quelle est la différence entre iCash et iCash SE?
  Reconciled amount is wrong
  Activation Key
  Icash update
  Wont print Anything
  Fallo cierre programa
  Mensaje de error al cerrar la aplicación
  Plan de actualización
  New download wont open
  No se ejecuta el programa
  64bit version of iCash
  Desaparición de datos
  No files in File Manager
  How can I update from iCash 7.5.3 (App Store) to 7.6.x
  Slow loading iCash data files
  Computar cuotas de hipoteca como gasto en los informes
  MacOS 10.13 High Sierra
  64-bit version of iCash availability
  Desactivar notificaciones del plan de actualización
  The iCash Currency Manager doesn't update anymore
  How I can I recover the serial number?
  All transactions are displayed with the same date
  Editing the Transaction Types list on Windows

  [Valid RSS]  Subscribe to Maxprog's Knowledge Base

Generic questions
New paragraph
How do I install Maxprog software on my computer?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I change an application language?
macOS
MS Windows
New paragraph
How to register the software I've just purchased?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I recover the serials I have lost of products I purchased here?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I recover my serial from a registered application?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I find out the product name and version my serial unlocks?
macOS
MS Windows
New paragraph
Where can I read your software License Agreement?
macOS
MS Windows
New paragraph
How to fix software issues (doesn't start, runs slowly, crashes often, ...)
macOS
MS Windows
New paragraph
Double-clicking on my files no longer opens them with the software, why?
macOS
MS Windows
Stan Busk If you want to make the most of the software that you have acquired at Maxprog, do not miss the Stan's Blog. It is a library of Tutorials and Tips covering specific features and tipical problems you may have when using our tools. This page is updated regularly depending on the topics discussed in our public forums and issues reported thru our HelpDesk. If you are interested on what we are currently working on (or want to participate in beta testings) don't miss the Stan's Logbook.

For years, MAX Programming has provided companies around the globe with sophisticated and innovative solutions. Our commitment to quality is not only evident in our products, but also in our people. It is our mission in Professional Support Services to ensure that our products perform to the fullest of their ability in order to meet the business objectives of our customers. We provide the tools and information required for improved productivity. To accomplish this, we offer an array of services including: Technical Support, Education Services and Consulting Services.

Maxprog is part of an internet site network made of desktoolset.com, emaildesignstudio.com, familycash.com, icash.promo, maxbulkmailer.com, maxprog.com, maxprog.net, maxprog.org, maxprog.us, myrecipients.com, newslettercomposer.com, sharedcontents.com, stanbusk.com, usertools.com.

iCash is een programma bedoeld om jouw persoonlijke financiën te beheren, om op de hoogte te blijven van jouw inkomsten, uitgaven, tegoeden, schulden en bankverrichtingen. Het is zo eenvoudig als het aanmaken van de nodige rekeningen en het boeken van de geldstromen ! Je hoeft niet te kunnen boekhouden of je daarover te bekommeren ! iCash is een gebruiksvriendelijk, volledig en compleet Persoonlijk Financieel Beheersinstrument voor macOS en Windows, bedoeld om je alle soorten geldkwesties te helpen beheren.

iCash kan dienen voor verschillende kleinere boekhoudbehoeften voor privé-gebruikers, clubs, verenigingen, zelfstandigen, kleine ondernemingen of gewoon om thuis te gebruiken. Je kunt in een handomdraai inkomsten, uitgaven en bankverrichtingen bijhouden.

Met enkele klikken kun je binnen enkele minuten beginnen om rekeningen aan te maken en verrichtingen te boeken. iCash is veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Om daaraan tegemoet te zorgen, maakt het gebruik van het principe van enkel inboeken en dit maakt het veel gemakkelijker om gebruikt te worden door mensen met weinig of geen boekhoudkundige kennis.

Eenvoudigweg rekeningen aanmaken voor al je uitgaven, inkomsten, banken... en de geldstromen ertussen boeken ! iCash laat het je dan toe om te zien waar al jouw geld vandaan komt en naartoe gaat. Alle rekeningen zijn goed gestructureerd volgens de categorieën die door de gebruiker gedefinieerd worden.

Je kunt rapporten opvragen voor alle verrichtingen, of alleen volgens specifieke criteria. iCash biedt je de mogelijkheid om zoveel documenten voor geldbeheer te gebruiken als nodig is, zodat je tegelijk bijna alles kan beheren voor clubs, verenigingen en thuis.

   Currency  45.00
39.99   
 

Thuispagina Producten Downloads Nieuws Bestelling Ondersteuning