Error Code #64

Ozymandias

New Member
Hi Stan,

I've tried everything I know but no matter what lists or individual email addresses I throw at this program, I get either Errot #64 or "Bad Address" I never get "Valid Address" I've tried it on my own email address and a large list (as per attached picture)

I have the preferences set to "Factory Default"
I have entered my own email address in the preferences "Advanced" tab
My ISP is not blocking Port 25
I have not maxed out any daily or hourly emails sent limit.

What is Error #64 telling me.....??
 

stanbusk

Administrator
Staff member
Could you test a single address, not of yours, and send me the text you get in the eMail Verifier console panel?
 

Ozymandias

New Member
Thanks Stan for the prompt response.

I used an email address I found on your site and you can see from the graphic I got "Error #64"

The following is the console log as requested:

28/02/2015 9:23:07.923 pm com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.mdworker.bundles[31610]) Service could not initialize: 14C109: xpcproxy + 10078 [235][63706214-56DC-3155-B46F-D4F21C9B1C0B]: 0x2
28/02/2015 9:23:07.924 pm com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.mdworker.bundles) Service only ran for 0 seconds. Pushing respawn out by 10 seconds.
28/02/2015 9:23:17.938 pm com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.mdworker.bundles[31613]) Service could not initialize: 14C109: xpcproxy + 10078 [235][63706214-56DC-3155-B46F-D4F21C9B1C0B]: 0x2
28/02/2015 9:23:17.939 pm com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.mdworker.bundles) Service only ran for 0 seconds. Pushing respawn out by 10 seconds.
 

stanbusk

Administrator
Staff member
I need the code you get in the eMail Verifier Console, not the Mac OS X system console actually. :D
 

Ozymandias

New Member
OK, from eMail Verifier's Connection log when I retried two addresses, neither my own:

[01] 3/4 11:17:24 MX <john@maxprog.com> -> [mx-caprica.easydns.com,mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/4 11:17:24 > CONNECT TO: [mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/4 11:17:25 Error #64
[01] 3/4 11:17:25 Trying connexion again...
[01] 3/4 11:17:25 > CONNECT TO: [mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/4 11:17:25 Error #64
[01] 3/4 11:17:25 Trying connexion again...
[01] 3/4 11:17:25 > CONNECT TO: [mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/4 11:20:37 MX <scott.abbott@unisa.edu.au> -> [mx-in.unisa.edu.au]
[01] 3/4 11:20:37 > CONNECT TO: [mx-in.unisa.edu.au]
[01] 3/4 11:20:38 Error #64
[01] 3/4 11:20:38 Trying connexion again...
[01] 3/4 11:20:38 > CONNECT TO: [mx-in.unisa.edu.au]
[01] 3/4 11:20:38 Error #64
[01] 3/4 11:20:38 Trying connexion again...
[01] 3/4 11:20:38 > CONNECT TO: [mx-in.unisa.edu.au]
 

Ozymandias

New Member
Yes, it looks like my ISP is blocking Port 25:

"MBPro:~ duncanjones$ telnet smtp.maxprog.com 25
Trying 209.68.5.64...
Connected to relay.pair.com.
Escape character is '^]'.
554-203.176.103.250 has not been authenticated to relay mail
554 Connect to your mailbox before sending mail via this relay
Connection closed by foreign host."

What does "Connect to your mailbox before sending mail via this relay" mean.....?? I've got Apple mail open in the background, sending and receiving emails.

I can successfully "Ping" 203.176.103.250
 

Ozymandias

New Member
Hi Stan,
New day in the office.....checked Port #25 and got:

"MBPro:~ duncanjones$ telnet mail.capstonepartners.com.au 25
Trying 117.55.224.137...
Connected to mail.capstonepartners.com.au.
Escape character is '^]'.
220 mango.cbr.hosting-server.com.au ESMTP"

so with everything OK, I tried john@maxprog.com again and got:

"[01] 3/6 12:10:23 MX <john@maxprog.com> -> [mx-caprica.easydns.com,mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/6 12:10:23 > CONNECT TO: [mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/6 12:10:23 Error #64
[01] 3/6 12:10:23 Trying connexion again...
[01] 3/6 12:10:23 > CONNECT TO: [mx-caprica.easydns.com]
[01] 3/6 12:10:23 Error #64
[01] 3/6 12:10:23 Trying connexion again...
[01] 3/6 12:10:23 > CONNECT TO: [mx-caprica.easydns.com]"

So its not a blocked Port #25 that's giving me the problem...
 

stanbusk

Administrator
Staff member
Following this page, error 64 means 'Host is down'. Have you tried to enter DNS information to the eMail Verifier preferences?
 
Top