Support

Thuispagina Producten Downloads Nieuws Bestelling Ondersteuning

Instrumenten - iCash v6 Handleiding | Persoonlijk Financieel

Instrumenten - iCash v6 Handleiding

Persoonlijk Financieel

Compatible with MS Windows Compatible with MacOS

19.- Instrumenten

New paragraph Gegevens Controleren
iCash gaat veilig en accuraat met je gegevens om. Er is niettemin een controleprogramma toegevoegd waarmee je alle saldi kunt narekenen en checken met iedere transactie, zodat je de uitkomsten kunt vergelijken met de huidige gegevens. Met dit systeem kun je ieder foute berekening onmiddellijk verbeteren. Je kunt het controleprogramma starten vanuit het Archief | Gereedschap | Controleer data... menu.

Screenshot

New paragraph Diagnostisch: Deze opdracht controleert de document integriteit van je iCash bestand. Om een bestand te controleren selecteer je het in de bestandsmanager bij (recente documenten) en voert de controle uit middels de menukeuze Archief | Instrumenten | Diagnostisch.

Screenshot

Als je bovendien tijdens het selecteren van het menu de Command toets (Mac) of Control toets (Windows) ingedrukt houdt, wordt er een gedetailleerd rapport aangemaakt als tekstbestand. Het rapport outputbestand heet "Diagnose van Documentnaam" en wordt in dezelfde map opgeslagen als het gecontroleerde bestand. Als de controle succesvol verlopen is, wordt het rapportbestand automatisch geopend met de default teksteditor. Als de eerste regel "All right" is, dan is het document in orde.

New paragraph Index opnieuw opbouwen
Met deze opdracht bouw je de documentindex opnieuw op. iCash documenten zijn databankbestanden met geïndexeerde tabellen en velden. Een databank index lijkt veel op de inhoudsopgave van een instructiehandleiding, of een boek. Als je iets wilt vinden in een boek, is het niet nodig het hele boek van voor naar achter te lezen elke keer als je een bepaald stuk informatie zoekt. In plaats daarvan kun je in de inhoudsopgave kijken om de pagina te vinden waar de gezochte informatie staat.

Een databank index is een speciaal stuk informatie dat op dezelfde manier functioneert. Als je een opvraag uitvoert voor een rekening of een transactie per naam, datum, transactiesoort, etc, zoekt iCash in het indexbestand naar de Naam of Datum, en geeft vervolgens de resultaten weer. iCash voert deze opvragen in een fractie van een seconde uit, omdat het databank indexbestand bestaat uit pointers die naar de locatie van de velden in de databank wijzen. Daarom is het veel sneller om in een index te zoeken, dan iCash de gehele databank veld voor veld te laten doorzoeken.

Om de index van een document opnieuw op te bouwen, selecteer het document eerst in de Bestandsbeheerder (Archief | Open recente bestanden) en kies Archief | Gereedschap | Index Heropbouwen:

Screenshot

New paragraph Herstellen van een beschadigd bestand
In geval van nood kun je een beschadigd of onregelmatig bestand herstellen door het in iCash ingebouwde database herstelprogramma te gebruiken. Dit programma probeert allereerst een volledig nieuw bestand te maken met dezelfde opbouw als het origineel. Als het daarin slaagt, wordt al je data daarin hersteld. Gebruik dit instrument zodra je merkt dat er problemen zijn met een bestand. Om een bestand te herstellen, kies het eerst in de Bestandsmanager (recente documenten) en start de taak middels Archief | Instrumenten | Database herstellen.

New paragraph Toon info
iCash geeft je uitgebreide informatie over de bestanden, net zoals de Finder dat doet. Open het iCash document en selecteer het Archief | Toon info menu.

Screenshot

New paragraph Back-up
Vergeet niet regelmatig back-ups (veiligheidskopieën) te maken van je documenten. Back-ups kunnen direct vanuit iCash gemaakt worden met het Archief | Gereedschap | Back-up... menu, of vanuit de Macintosh Finder of de Windows File Manager door de bestanden te kopiëren of te dupliceren. Je kunt de gegevens ook naar een XML-bestand exporteren en weer importeren in een nieuw bestand om het originele bestand te herstellen.

Bovendien voert iCash automatische back-ups voor je uit naar de ~/Library/Application Support/Maxprog/iCash/Backups map, telkens als je een document sluit of een document opent dat bijgewerkt moet worden. Overtollige XML bestanden worden weggeschreven naar de '~/Library/Application Support/Maxprog/iCash/XML Dumps' folder. Iedere document back-up wordt bewaard in een map met dezelfde naam. Slechts de meest recente 15 back-ups worden permanent bewaard. Ze worden voorzien van de back-up datum, bijvoorbeeld '2005-10-13 19-43-09', wat betekent, '13 oktober 2005, 19:43:09'.

Merk op dat dit automatische back-up systeem je niet van nut is als je de hele harde schijf verliest. Het is daarom aan te bevelen regelmatig back-ups naar een extern opslagmedium uit te voeren.
Stan Busk Stan Busk
May 4, 2021


Recent questions from our iCash users
  How to import a Bank statement into iCash YouTube Video
  I have bought a new computer, how do I transfer the license? YouTube Video
  Ha desaparecido mi contabilidad de iCash Screenshot
  The Bank accounts are missing from the list Screenshot
  I created all my transactions with the wrong year Screenshot
  iCash on MacOS 10.15 Screenshot
  How to transfer iCash account data to a new computer Screenshot
  A column has disappeared in the Account Manager Screenshot
  How can I update an asset value Screenshot
  iCash file size grew up over 120 Mb Screenshot
  Cambiar de macOS a Windows
  Desactualizado 32 bits a 64 bits
  Importing accounting data from Quicken
  Error cargando iCash
  Creating submaps

  [Valid RSS]  Subscribe to Maxprog's Knowledge Base

iCash is een programma bedoeld om jouw persoonlijke financiën te beheren, om op de hoogte te blijven van jouw inkomsten, uitgaven, tegoeden, schulden en bankverrichtingen. Het is zo eenvoudig als het aanmaken van de nodige rekeningen en het boeken van de geldstromen ! Je hoeft niet te kunnen boekhouden of je daarover te bekommeren ! iCash is een gebruiksvriendelijk, volledig en compleet Persoonlijk Financieel Beheersinstrument voor macOS en Windows, bedoeld om je alle soorten geldkwesties te helpen beheren.

iCash kan dienen voor verschillende kleinere boekhoudbehoeften voor privé-gebruikers, clubs, verenigingen, zelfstandigen, kleine ondernemingen of gewoon om thuis te gebruiken. Je kunt in een handomdraai inkomsten, uitgaven en bankverrichtingen bijhouden.

Met enkele klikken kun je binnen enkele minuten beginnen om rekeningen aan te maken en verrichtingen te boeken. iCash is veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Om daaraan tegemoet te zorgen, maakt het gebruik van het principe van enkel inboeken en dit maakt het veel gemakkelijker om gebruikt te worden door mensen met weinig of geen boekhoudkundige kennis.

Eenvoudigweg rekeningen aanmaken voor al je uitgaven, inkomsten, banken... en de geldstromen ertussen boeken ! iCash laat het je dan toe om te zien waar al jouw geld vandaan komt en naartoe gaat. Alle rekeningen zijn goed gestructureerd volgens de categorieën die door de gebruiker gedefinieerd worden.

Je kunt rapporten opvragen voor alle verrichtingen, of alleen volgens specifieke criteria. iCash biedt je de mogelijkheid om zoveel documenten voor geldbeheer te gebruiken als nodig is, zodat je tegelijk bijna alles kan beheren voor clubs, verenigingen en thuis.

▾ Last videos, Online events and Q&A Sessions ▾
   Currency  49.99
34.99   
 

▾ Last customer reviews ▾

🔐 Site secured by Comodo SSL
🟢 UptimeRobot - Site Loaded properly