Thuispagina Producten Downloads Nieuws Bestelling Ondersteuning

Instrumenten - iCash v6 Handleiding | Persoonlijk Financieel

Instrumenten - iCash v6 Handleiding

Persoonlijk Financieel

Compatible with MS Windows Compatible with MacOS

19.- Instrumenten

New paragraph Gegevens Controleren
iCash gaat veilig en accuraat met je gegevens om. Er is niettemin een controleprogramma toegevoegd waarmee je alle saldi kunt narekenen en checken met iedere transactie, zodat je de uitkomsten kunt vergelijken met de huidige gegevens. Met dit systeem kun je ieder foute berekening onmiddellijk verbeteren. Je kunt het controleprogramma starten vanuit het Archief | Gereedschap | Controleer data... menu.

Screenshot

New paragraph Diagnostisch: Deze opdracht controleert de document integriteit van je iCash bestand. Om een bestand te controleren selecteer je het in de bestandsmanager bij (recente documenten) en voert de controle uit middels de menukeuze Archief | Instrumenten | Diagnostisch.

Screenshot

Als je bovendien tijdens het selecteren van het menu de Command toets (Mac) of Control toets (Windows) ingedrukt houdt, wordt er een gedetailleerd rapport aangemaakt als tekstbestand. Het rapport outputbestand heet "Diagnose van Documentnaam" en wordt in dezelfde map opgeslagen als het gecontroleerde bestand. Als de controle succesvol verlopen is, wordt het rapportbestand automatisch geopend met de default teksteditor. Als de eerste regel "All right" is, dan is het document in orde.

New paragraph Index opnieuw opbouwen
Met deze opdracht bouw je de documentindex opnieuw op. iCash documenten zijn databankbestanden met geïndexeerde tabellen en velden. Een databank index lijkt veel op de inhoudsopgave van een instructiehandleiding, of een boek. Als je iets wilt vinden in een boek, is het niet nodig het hele boek van voor naar achter te lezen elke keer als je een bepaald stuk informatie zoekt. In plaats daarvan kun je in de inhoudsopgave kijken om de pagina te vinden waar de gezochte informatie staat.

Een databank index is een speciaal stuk informatie dat op dezelfde manier functioneert. Als je een opvraag uitvoert voor een rekening of een transactie per naam, datum, transactiesoort, etc, zoekt iCash in het indexbestand naar de Naam of Datum, en geeft vervolgens de resultaten weer. iCash voert deze opvragen in een fractie van een seconde uit, omdat het databank indexbestand bestaat uit pointers die naar de locatie van de velden in de databank wijzen. Daarom is het veel sneller om in een index te zoeken, dan iCash de gehele databank veld voor veld te laten doorzoeken.

Om de index van een document opnieuw op te bouwen, selecteer het document eerst in de Bestandsbeheerder (Archief | Open recente bestanden) en kies Archief | Gereedschap | Index Heropbouwen:

Screenshot

New paragraph Herstellen van een beschadigd bestand
In geval van nood kun je een beschadigd of onregelmatig bestand herstellen door het in iCash ingebouwde database herstelprogramma te gebruiken. Dit programma probeert allereerst een volledig nieuw bestand te maken met dezelfde opbouw als het origineel. Als het daarin slaagt, wordt al je data daarin hersteld. Gebruik dit instrument zodra je merkt dat er problemen zijn met een bestand. Om een bestand te herstellen, kies het eerst in de Bestandsmanager (recente documenten) en start de taak middels Archief | Instrumenten | Database herstellen.

New paragraph Toon info
iCash geeft je uitgebreide informatie over de bestanden, net zoals de Finder dat doet. Open het iCash document en selecteer het Archief | Toon info menu.

Screenshot

New paragraph Back-up
Vergeet niet regelmatig back-ups (veiligheidskopieën) te maken van je documenten. Back-ups kunnen direct vanuit iCash gemaakt worden met het Archief | Gereedschap | Back-up... menu, of vanuit de Macintosh Finder of de Windows File Manager door de bestanden te kopiëren of te dupliceren. Je kunt de gegevens ook naar een XML-bestand exporteren en weer importeren in een nieuw bestand om het originele bestand te herstellen.

Bovendien voert iCash automatische back-ups voor je uit naar de ~/Library/Application Support/Maxprog/iCash/Backups map, telkens als je een document sluit of een document opent dat bijgewerkt moet worden. Overtollige XML bestanden worden weggeschreven naar de '~/Library/Application Support/Maxprog/iCash/XML Dumps' folder. Iedere document back-up wordt bewaard in een map met dezelfde naam. Slechts de meest recente 15 back-ups worden permanent bewaard. Ze worden voorzien van de back-up datum, bijvoorbeeld '2005-10-13 19-43-09', wat betekent, '13 oktober 2005, 19:43:09'.

Merk op dat dit automatische back-up systeem je niet van nut is als je de hele harde schijf verliest. Het is daarom aan te bevelen regelmatig back-ups naar een extern opslagmedium uit te voeren.
 Rate This Page!
Stan Busk Stan Busk
March 22, 2020
Recent questions from our iCash users
  The Bank accounts are missing from the list NEW Screenshot
  I created all my transactions with the wrong year UPDATED Screenshot
  iCash on MacOS 10.15
  How to transfer iCash account data to a new computer Screenshot
  A column has disappeared in the Account Manager Screenshot
  How can I update an asset value
  iCash file size grew up over 120 Mb Screenshot
  Importing Bank statements into iCash
  Cambiar de macOS a Windows
  Desactualizado 32 bits a 64 bits
  Importing accounting data from Quicken
  Error cargando iCash
  Creating submaps
  Quelle est la différence entre iCash et iCash SE?
  Reconciled amount is wrong
  Activation Key
  Icash update
  Wont print Anything
  Fallo cierre programa
  Mensaje de error al cerrar la aplicación
  Plan de actualización
  New download wont open
  No se ejecuta el programa
  64bit version of iCash
  Desaparición de datos
  No files in File Manager
  How can I update from iCash 7.5.3 (App Store) to 7.6.x
  Slow loading iCash data files
  Computar cuotas de hipoteca como gasto en los informes
  MacOS 10.13 High Sierra
  64-bit version of iCash availability
  Desactivar notificaciones del plan de actualización
  The iCash Currency Manager doesn't update anymore
  How I can I recover the serial number?
  All transactions are displayed with the same date
  Editing the Transaction Types list on Windows

  [Valid RSS]  Subscribe to Maxprog's Knowledge Base

Generic questions
New paragraph
How do I install Maxprog software on my computer?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I change an application language?
macOS
MS Windows
New paragraph
How to register the software I've just purchased?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I recover the serials I have lost of products I purchased here?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I recover my serial from a registered application?
macOS
MS Windows
New paragraph
How can I find out the product name and version my serial unlocks?
macOS
MS Windows
New paragraph
Where can I read your software License Agreement?
macOS
MS Windows
New paragraph
How to fix software issues (doesn't start, runs slowly, crashes often, ...)
macOS
MS Windows
New paragraph
Double-clicking on my files no longer opens them with the software, why?
macOS
MS Windows
Stan Busk If you want to make the most of the software that you have acquired at Maxprog, do not miss the Stan's Blog. It is a library of Tutorials and Tips covering specific features and tipical problems you may have when using our tools. This page is updated regularly depending on the topics discussed in our public forums and issues reported thru our HelpDesk. If you are interested on what we are currently working on (or want to participate in beta testings) don't miss the Stan's Logbook.

For years, MAX Programming has provided companies around the globe with sophisticated and innovative solutions. Our commitment to quality is not only evident in our products, but also in our people. It is our mission in Professional Support Services to ensure that our products perform to the fullest of their ability in order to meet the business objectives of our customers. We provide the tools and information required for improved productivity. To accomplish this, we offer an array of services including: Technical Support, Education Services and Consulting Services.

Maxprog is part of an internet site network made of desktoolset.com, emaildesignstudio.com, familycash.com, icash.promo, maxbulkmailer.com, maxprog.com, maxprog.net, maxprog.org, maxprog.us, myrecipients.com, newslettercomposer.com, sharedcontents.com, stanbusk.com, usertools.com.

iCash is een programma bedoeld om jouw persoonlijke financiën te beheren, om op de hoogte te blijven van jouw inkomsten, uitgaven, tegoeden, schulden en bankverrichtingen. Het is zo eenvoudig als het aanmaken van de nodige rekeningen en het boeken van de geldstromen ! Je hoeft niet te kunnen boekhouden of je daarover te bekommeren ! iCash is een gebruiksvriendelijk, volledig en compleet Persoonlijk Financieel Beheersinstrument voor macOS en Windows, bedoeld om je alle soorten geldkwesties te helpen beheren.

iCash kan dienen voor verschillende kleinere boekhoudbehoeften voor privé-gebruikers, clubs, verenigingen, zelfstandigen, kleine ondernemingen of gewoon om thuis te gebruiken. Je kunt in een handomdraai inkomsten, uitgaven en bankverrichtingen bijhouden.

Met enkele klikken kun je binnen enkele minuten beginnen om rekeningen aan te maken en verrichtingen te boeken. iCash is veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Om daaraan tegemoet te zorgen, maakt het gebruik van het principe van enkel inboeken en dit maakt het veel gemakkelijker om gebruikt te worden door mensen met weinig of geen boekhoudkundige kennis.

Eenvoudigweg rekeningen aanmaken voor al je uitgaven, inkomsten, banken... en de geldstromen ertussen boeken ! iCash laat het je dan toe om te zien waar al jouw geld vandaan komt en naartoe gaat. Alle rekeningen zijn goed gestructureerd volgens de categorieën die door de gebruiker gedefinieerd worden.

Je kunt rapporten opvragen voor alle verrichtingen, of alleen volgens specifieke criteria. iCash biedt je de mogelijkheid om zoveel documenten voor geldbeheer te gebruiken als nodig is, zodat je tegelijk bijna alles kan beheren voor clubs, verenigingen en thuis.

   Currency  45.00
39.99   
 

Thuispagina Producten Downloads Nieuws Bestelling Ondersteuning